Glutenowe kłamstwo i inne mity o tym co jemy

Cena: 44.90 zł
Premiera: 2016-08-03
ISBN: 978-83-8053-134-5

Uwolnij się od poczucia winy i zacznij na nowo cieszyć się tym, co jesz.
Cała prawda o soli, cukrze, tłuszczu, węglowodanach...i modnym ostatnio glutenie.
Nareszcie rozprawiamy się z żywieniowymi demonami współczesnego świata.
 Ta wywrotowa książka dziennikarza naukowego obala mity, które zdominowały styl odżywiania, i pokazuje czytelnikom, jak uwolnić się od poczucia winy i na nowo pokochać jedzenie. Z pewnością rozbudzi kontrowersje wokół naszej obsesji na temat prawidłowego odżywiania
Gluten. Sól. Cukier. Tłuszcz. Oto czarne charaktery diety, a przynajmniej tak każą nam sądzić lekarze i specjaliści od żywienia. Ale naukowcy nie wydali jeszcze wiążącej opinii, tymczasem ludzie masowo eliminują z jadłospisu produkty zbożowe i syrop kukurydziany, gdyż zostali wprowadzeni w błąd. A prawda jest taka, że prawie wszyscy możemy wrócić do tradycyjnych burgerów i nic złego się nam nie stanie.