Październikowo-listopadowe wydanie Sielskiego Życia w sprzedaży już od 17 września!
W tym numerze zachwycamy się urokami jesiennej przyrody. Cieszymy się urodą i smakiem głogu, jarzębiny, derenia. 
Wybraliśmy się w Bieszczady do Anny i Jarosława, którzy razem zbudowali pensjonat na grzbiecie góry oraz na mazury gdzie w Kadzidłowie  Danusia i Krzysztof prowadzą Oberżę pod psem.
Odwiedziliśmy Leśną Hutę gdzie pan Henryk zajmujący się od 40 lat szkłem, w swojej manufakturze kontynuuje jeszcze średniowieczne tradycje.
W szkole Zielarstwa pokazujemy jakie właściwości lecznicze mają korzenie i dzikie owoce. Podajemy przepis na odprężające cherry chmielowe i wino z głogu.
Zwiedziliśmy Nysę nazywaną Śląskim Rydzem. Niepozorne miasteczko z wieloma sakralnymi zabytkami. 
Darek Karp tropi rudego lisa, najpopularniejszego drapieżnika, który żyje w naszym kraju.