Sielska Kuchnia to magazyn, z którym przypomnisz sobie smaki dzieciństwa. To przepisy, które inspirują, budzą wspomnienia, pokazują różnorodność i bogactwo polskiej kuchni. „Sielska Kuchnia” daje podstawy i zostawia pole dla kulinarnej wyobraźni.
 
Nowoczesny, czysty layout, piękne zdjęcia i pasjonujące kulinarne opowieści podkreślają klasę i styl magazynu. 

W pierwszym wydaniu przedstawiamy m.in. wiosenne dania z ziołami w roli głównej; wszystko o sałatach, lekkie i zdrowe w wielu odmianach; pomidorowe specjały, intensywne w smaku i kolorze oraz chleb z czasów dzieciństwa, pachnący, chrupiący, tradycyjny, a także naleśniki, omlety i lasagne, czyli domowe przysmaki, które uszczęśliwią każdego.

Odwiedzimy rodzinny folwark w podpoznańskim Wąsowie, gdzie warzywa rosną bez chemii, zapraszamy do Janowca na wino, wielkie święto najszlachetniejszego trunku z zamkiem w tle oraz przedstawimy historię cieszyńskiego piwowarstwa i arkana zabytkowej warzelni.